• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

XX. Vagyok, a KI Vagyok

Száraz mag voltam – Isten reám bocsátotta harmatját…
És kinyílt belőlem egy csodálatos Virág.

Szeretetem tovaszáll a széllel és ragyogásom
Jelző Fényt mutat a sötétségbe burkolózott világban.

Ha elölről kezdhetném ezzel a tudattal – sok mindent másképpen csinálnék. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de százszor meggondolnám azt, amit kimondok. Értéket tulajdonítanék a dolgoknak.
Szárnyakat adnék a kisgyermeknek, s hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni. Mindenkinek megtanítanám, hogy a halál nem a test öregedésével – hanem a feledéssel jön el.
Az embereknek elmondanám, hogy mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a Szerelem hiányát – pedig valójában a Szerelem hiánya okozza az öregedést!

Mindig van másnap és az élet lehetőséget ad nekünk, hogy jóvá tegyünk dolgokat. Senkinek sem biztos a holnapja – lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz.
Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a pillanatot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra – és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.

Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz. Mond nekik, szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól.
Jusson időd arra, hogy kimond – bocsáss meg kérlek.
Senki nem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért – kérj Istentől erőt és bölcsességet, hogy mindezt kifejezhesd.

Életünk kezdetén lelkünk olyan, mint egy tiszta lap – melyet a Világ ír tele. Lelkünkből a Világ tükröződik vissza, s EGY ÉN IS ÉGÜNK nem egyéb, mint a Világnak egy sajátságosan kiszínezett tükörképe.

Van egy cél előttem: följutni a csúcsra! Az út csodálatos. Ahogy haladok fölfelé egyre több dolgot látok – s olykor megállok, hogy élvezzem kicsit a kilátást. Minden meghódított tudatos pillanattal feljebb kerülök és egyre messzebb látok.

Olyan dolgokat fedezek föl, amiket eddig még nem vettem észre. De semmire nem megyek a tisztánlátással, míg önmagam homályos szemüvegen át látom.

Azé a legmagasabb erő és bölcsesség –
aki felismeri és beismeri önhazugságait,
még akkor is, ha tudja, hogy annak ára van.

Az Igazsághoz vezető úton mindössze két csapdát kell elkerülnünk. Az egyik, ha nem megyünk végig rajta – a másik, ha el sem indulunk.

Eljön majd a nap, amikor már senki sem tud az egyensúlyomból kibillenteni. Akkor leszek Én is igazán Bölcs és Erős.
Hiszem, hogy a jó erősebb a gonosznál, a Szeretet hatalmasabb a gyűlöletnél s a megbocsátás megszünteti a bosszút.

Hiszek az ember jóságában, mely minden hamisságon, álnokságon, rosszindulaton és gonoszságon túl létezik. Mert hiszem, hogy az ember eredendően jó. Jobb annál, mint amit tesz. Igazabb annál, mint amit mond és finomabb annál, mint amilyennek látszik.

Tapasztalhattad már a jelen időszakban, hogy eddig viszonylag harmonikusnak tűnő emberi kapcsolatok egyik napról a másikra véget érnek.
Az úton rájössz, hogy a múlt visszahúzó erejének búcsút kell intened. Amiről tudod, hogy nem szolgálja a fejlődésed – ideje elengedned.

Nem mindenki veszteség, aki kilép az életedből.
Nehezen engedjük el, mert nem igazán értjük az okát.
Nem vagyunk felkészülve rá, hogy az általunk különlegesnek hitt kapcsolatok megszakadjanak.
De vannak, akik azt tanítják jelenlétükkel, hogy mit nem akarunk a későbbiekben – számunkra mi nem egyenlő a Szeretettel.

Már rájöttem, hogy minden Értem történik. Hogy erősebb legyek általa.
Nem engedem, hogy visszahúzzanak, befolyásoljanak, félelemben tartsanak.
Az emberek azt szeretnék, ha ott tartanék, ahol ők. Gyengének érzik magukat, így áldozatszerepbe bújtak. Azt akarják, hogy Én is áldozat legyek.
Utálják, ha tükröt mutatok és feltárom, hogy az élet nem szerencsétlen események láncolata, hanem döntések következménye.
Zavarja őket az őszinteségem, az álarc nélküliségem, valamint az, hogy önmagam merek lenni ebben a hazug világban.

Én ettől nem szeretem őket kevésbé, megáldom útjukat, és szeretettel a szívemben búcsút intek nekik. Egy darabig biztosan nem kísérik utamat.
Nekik más az útjuk. Ha dolgunk van egymással, újra találkozunk majd…
Azokat őrzöm meg az életemben, akik meghallottak akkor is, amikor egy szó sem jött ki a számon.

Mindannyian válaszút elé érkeztünk. Ha a világ részeként akarunk tovább élni, áldozatot kell hoznunk – elsősorban saját magunkért.
Az áldozat egy átlagon felüli kötelezettség – teljesítés.
Aki nem képes áldozatot hozni – sem önmagáért, sem másokért – pont azt veszíti el, ami őt emberré teszi.

Ki a Bölcsesség Útját járja – támogatott mindenben, mi a saját s a közösség javát szolgálja. Hatalmas teremtő erők mozdulnak meg a támogatásunkra.

A tűz, melyről azt hittük, hogy kihűlt s nem lobban fel már soha, megmutatja – ha újra táplálni kezdjük, messzire fog világítani.
Utat fog mutatni és meleget fog árasztani.
Sokan fognak még e tűz köré gyűlni.

Ne feledd, van benned is Valaki, aki halhatatlan, derűs és erős!
Nem lehet elbánni vele!
Ha földre rogysz – felemel.
Ha úgy érzed, nem bírod tovább – erőt ad, hogy széttöröd a gyávaságod és önsajnálatod láncait – és szabaddá válsz.
Minden élőlényben van egy rész, amelyik önmagává szeretne kiteljesedni: az ebihal békává, a hernyó pillangóvá, a megtépázott Lélek – Isten Emberré.
Ez a spirituális út lényege.

Azonos az azonosat felismeri – s kik a Fényből jöttek megerősödnek, s újult erővel teremtenek. Minden a Rendet s a Harmóniát erősíti körülöttünk.

Mászd meg az önismeret falát, találd meg Önmagad és saját utadat. Kövesd az Igazságot, s ezáltal vissza fogod szerezni Áldott Isteni Erőd.
Dönts Szíved szerint. Aki szeretettel közelít a Világ dolgaihoz – mindig jól dönt.

Ne félj, hisz a gyermeki Énben nincs semmi félelem. Akinek van gyermeke, az tudja, miről beszélek.
Ezzel a tudattal születünk le, csak magunkra pakoljuk a szociális közeg, a szülők s a társadalom ajándékait – és elkezdünk rettegni.

Most lehetőséged van, hogy félelmeid elhagyva, megszülethessen benned az új Én. Nem kell más, mint elhatározás, hogy – igenis Én Vagyok az életem Ura, szembe merek nézni mindennel, bármi jön.

Engedd meg magadnak ezt a csodát!


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?