• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

XXV. SZER ETET – GYŰL ÖLET

Ártatlanul és tisztán jövünk e világba, telve szeretettel, bizalommal és lelkesedéssel. Közvetlen kapcsolatban vagyunk a Szeretet Forrásával, az EGYsÉG tudatosságával és Lelkünk tiszta létvalóságával.
Nyitott szívvel és lelkes kíváncsisággal fedezzük fel a Világot. Feltétel nélkül szeretünk, bízunk és elfogadunk. Érzelmeinket őszintén fejezzük ki és teljes lényünkkel sugározzuk Lelkünk Igaz valóját.

Sebezhető gyermeki énünk az idők során, számtalan szinten szerez lelki sérüléseket. Ezeket a fájdalmakat elzárjuk magunktól és eltávolodunk a belső tiszta gyermeki létállapottól – mert felejteni akarunk.
A fel nem dolgozott lelki sérülések a múlthoz kötnek bennünket, tudat alatt befolyásolva érzelmeinket és az élethez való viszonyunkat.

A szüleimről való érzelmi leválás során – tudatosan figyeltem, hogy egy adott cselekedetük kivált-e valamilyen frusztrációt bennem.
Ha igen – ez miért történik? Mit csinálok rosszul?

Felismertem, hogy szüleim tulajdonságai genetikailag bennem is megvannak. Amiben nem értettem velük egyet, azon változtatnom kellett.
Tudatosan figyeltem, hogy ne lépjek bele a csapdákba. Ne kövessem el ugyanazon hibákat, amiket ők is elkövettek.
Gyakorolnom kellet az elengedő szeretetet. Ez fontos, szülőként és gyermekként egyaránt. A gyermek fogalmilag „hálátlan” – mert az kell legyen, amennyiben a saját életét szeretné élni. Valójában persze nem az, mert Ő is megtette a maga dolgát az együtt töltött idő alatt. Sok öröm és feszültség, sok közös tapasztalat – mely mindkét fél fejlődését egyaránt szolgálta.

Felelősségünk elengedni egymást.
Mindenkinek a MAGA életét kell élnie.

Nagyon sok az elakadt szülő–gyermek kapcsolat. Sokan kötik egymást. El kell szakadni mindkét fél miatt, hisz szülő és gyermek nem válthatja meg egymást.
Mi válthatjuk meg a saját szüleinket azzal, hogy magunkban rendet rakunk

a Tőlük kapott minták MEGHALADÁSA az egyetlen mód a szülők megváltására

Mert valóban ADNI csak akkor tudok, ha magam Rendben vagyok. Ám ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatom legyen a szüleimmel – először el kell hagynom őket. Csak így térhetek saját Királysággal vissza, s lehetek öregkorukra valóban támaszuk.

A GYERMEKEK A SZÜLŐK MESTEREI.

Minden lehetőséget megragadtam, hogy kijavítsam és átírjam a hibás programokat, hogy azok ne ismétlődhessenek meg az életemben, s ne tudjam őket továbbadni a gyermekeimnek.

Nem haragszom rájuk, hisz ők – tudásukhoz mérten – a legjobbat akarták Nekem. Valószínű, hogy amit nem kaptam meg Tőlük – az az ő életükből is hiányzott. Azt ők sem kapták meg.
Törekedtem arra, hogy ne maradjanak köztünk elsimítatlan félreértések és elvarratlan érzelmi szálak, hisz tudtam nagyon jól, én csak úgy emelkedhetek, ha a felmenőimmel – kik által a Földre kerületem – csak a tisztelet és a szeretet kapcsol össze. Nincs hibáztatás és nincs neheztelés.

Ha rájuk haragszom bármiért is – gyakorlatilag önmagamra haragszom.

S a harag – mint tudjuk – rossz tanácsadó!

Tudósok is kimutatták, hogy az emberi szervezetben lelki hatások, érzelmek következtében mérgek termelődnek.

Egy tíz percig tartó erős gyűlölet elegendő mérget tartalmaz ahhoz, hogy azzal több személyt is el lehessen pusztítani. Ez a méreg egyike a legerősebbeknek, amelyet a tudomány ismer.
Az ember szervezete felszívja az érzelmek, gondolatok hatására képződő mérget – és így önmagát mérgezi meg vele.
Ezek a mérgek éppúgy, mint a hormonok, már a legparányibb mennyiségben is igen hatásosak – és salakként gyűlnek fel a szervezetben.

Valahányszor haragszunk vagy gyűlölködünk, szervezetünk mérget választ ki. Ezt a mérget kétségtelenül az ellenségnek szánjuk. Azonban az ember ilyenkor önmaga esik áldozatul – ha nem korlátozza rosszindulatú érzéseit.

Az elfojtott mohóság, birtoklási vágy a szívre és a lépre hatással van. Az elfojtott félelem és szorongás a veseműködésre.
Az elfojtott érzelmek az immunrendszerre is hatnak – és allergiás reakcióhoz vezetnek.

a SZER ETET – a GYŰL ÖLET!

Amikor az emberek haragszanak egymásra – a szívük eltávolodik egymástól. A távolság miatt kiabálniuk kell ahhoz, hogy meghallják egymást.
Minél dühösebbek, annál jobban kiabálnak – mert annál nagyobb a távolság.

Amikor két ember Szereti egymást, nem kiabálnak egymással, hanem kedvesen, lágyan beszélnek – mert a Szívük nagyon közel áll egymáshoz.
Nincs köztük távolság.

Amikor szerelmesek lesznek – annyira egy helyen van a Szívük, hogy már halkan sem kell megszólalniuk. Megértik egymást abból is, hogy csak egymásra néznek.

Ilyen közel állunk egymáshoz – amikor Szeretünk.

Amikor vitatkoztok, ne hagyjátok, hogy a szívetek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan szavakat, amelyek eltávolítanak benneteket egymástól – mert eljön az a nap, hogy olyan nagy lesz a távolság, hogy nem találjátok meg az egymáshoz visszavezető utat.

Hatalommal és befolyással rendelkezünk afelett, hogy saját Szív-központunkból hozzuk meg a döntést, hogyan reagálunk bizonyos helyzetekben.
Az önuralom jelenti a teljes kontrollt a fizikai és érzelmi reakcióink felett, valamint a spirituális energiák használata felett.
Segít pozitívabb viszonyt kialakítani másokkal – mert nem állunk bele a játszmákba. Segítségünkre van abban, hogy a kihívások közepette szilárd belső békét érjünk el – egyensúlyt és harmóniát teremtve ezzel magunkban és magunk körül.
Megakadályozza, hogy sérüléseinken keresztül az egó elmeirányító programozása által, kizökkentsenek bennünket középpontunkból.

Ne menjen le a Nap haragoddal,
a Léleknek a bűn tud ártani.
S hogy megbékélhess végre Önmagaddal
– tanulj meg kérlek –
megbocsájtani!


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?