• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

XI. Szellemi Törvények

Nem tudom, ki hogy látja – rengeteg a törvény és jogszabály, és a nyilvánvaló túlszabályozottság ellenére mégsem működik már az életünk. Sem társadalmi, sem családi, sem nemzetközi szinten. S nemhogy csak nem működik, hanem egyre rosszabb.

Miért?
Mert az ember által alkotott törvények kijátszhatóak – erre nyíltak a kiskapuk.

Léteznek azonban Isten által alkotott Univerzális Törvények, amelyek nem játszhatóak ki, mert ezen Élettörvények be nem tartása kíméletlenül visszahat ránk. A legtöbb ember harcnak fogja fel az életet, holott játékról van szó, amelyet a Szellemi Törvények ismerete nélkül nem lehet eredményesen játszani.

Életünket Belső Rend hatja át – fontos tehát, hogy megismerjük az Örök Törvényeket és eszerint éljünk.
Az élet egyetlen értelme a tapasztalatszerzés, melyből felismerések születnek. Beteljesíted életed feladatát s felismered, hogyan kerülhetsz harmóniába a Teremtéssel.

Vegyük sorra az ÉLET Univerzális Törvényét – mely egyben a Teremtés Törvénye is.

Ha úgy tetszik, Alkotmánya.

A SZERETET TÖRVÉNYE

A Szeretet alaptörvénye annak az erőnek, melyet mi Istennek nevezünk. Legnagyobb Földi feladatunk és egyben életünk értelme, hogy megtanuljunk feltétel nélkül szeretni, a szeretet két alaptörvényét életünkbe építve alkalmazni, és a szeretetet párosítani tudjuk a bölcsességgel.

Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége – hanem a lényéből áradó melegség minősíti. A szeretetnek lehunyt szemmel is érezhető jelenléte van. Akkor szeretünk valakit, ha megengedjük neki, hogy szabad akaratából legyen része életünknek.

A HARMÓNIA TÖRVÉNYE

Az egész Teremtést áthatja. Az élet egyik nagy titka az egyensúlyban rejlik. A katasztrófák, mindig az egyensúly megbomlása miatt jönnek létre.

Választhatsz, milyen ember akarsz lenni: olyan, aki érkezésével, vagy olyan, aki távozásával hoz boldogságot.

AZ EVOLÚCIÓ TÖRVÉNYE

Minden ember egyedi és az útja is az. Minden állandó változásban van – semmit sem lehet megtartani, mert minden elkezdődik és véget is ér.

Minden, ami vagyunk, annak az eredménye – ahogyan a múltban gondolkodtunk.

A REZGÉS TÖRVÉNYE

Minden gondolat, érzés, kívánság egy rezgés. Minden mindennel összefügg és befolyásolják egymást. Amikor megnyitod MAG ad, gondolataidat és hitedet kitágítod – megszűnnek a korlátaid és minden lehetővé válik.

Mindent, amit teszünk, úgy kellene megtenni, mintha az Örökkévalóság sorsa függne tőle. Mert sohasem tudhatjuk, nem tőle függ-e.

Légy türelmes. Ha megteszed a dolgodat, Isten is megteszi az Övét, de csak az általa kitűzött időben, a legtökéletesebb pillanatban.

A POLARITÁS TÖRVÉNYE

Bár minden létezőnek két pólusa van – valójában minden EGY. Álláspontod megváltoztatásával a dolgok megváltoznak. Ha tudatodat a magasabb rezgésszinten tartod, az alacsonyabb tudatszint ellenreakciója nem érhet fel hozzád.

Ne királyné légy – hanem Királynő! (…) Találd meg a saját középpontodat. A saját szívedben bízz és önmagad erejében.

Vedd észre a gondolataid hatalmát! Teremtő vagy, és rajtuk keresztül képes vagy teremteni. A gondolatod olyan, mint a mágnes. S a szó a leghatékonyabb eszköz amivel, mint ember rendelkezel; a varázslat eszköze. A kedves szavak nem kerülnek sokba, mégis sokat érnek. Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben, így hangozna: “Köszönöm”, az is elegendő lenne.

A RITMUS TÖRVÉNYE

Az egész lét egy állandó ki- és beáramlás. Ez a törvény az ember Örök Létezését biztosítja.

Az embert két dolog határozza meg: a TÜRELEM – amikor semmije nincs, és a HOZZÁÁLLÁS – amikor mindene megvan!

A MEGFELELÉS TÖRVÉNYE

Amint fent – úgy lent s amint lent – úgy fent. Amint bent – úgy kint s amint kint – úgy bent.
Az ember, mint mikrokozmosz – pontos képe a makrokozmosznak.

A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket.

A VONZÁS TÖRVÉNYE

Hasonló a hasonlót vonzza. Mindenki csak azt vonzza magához, ami a rezgésének megfelel.
A Teremtés Őshangjának, az OM szónak az ismétlése (mantrázása), megnöveli a rezgésszintünket.

Nem a szavaiddal, nem a tetteiddel, hanem a kisugárzásoddal vonzol.

Ha egy szót sem szólnál és semmi különöset nem csinálnál, akkor is olyan embereket, eseményeket vonzanál be – amilyen Te magad vagy.

A TELJES S ÉG TÖRVÉNYE

Az Élet Teljessége – Szellemi örökségként áll rendelkezésünkre minden pillanatban. Hitünk elvesztésével belső gazdagságunk korlátok közé szorult.
Az élet csak a belső valóságot tudja a külső világban visszatükrözni. A külső kép nem zavarhat meg bennünket! Az elfogadás a Törvény egyik oldala, a másik az adás. Aki csak a Törvény egyik felére figyel – önzésével érvényteleníti a Törvényt.
Élj teljességben – és minden a rendelkezésedre áll!

Az emberi szívben dőlnek el a valódi nagy kérdések – ahol a halandó én a halhatatlan szellemmel csatázik.

A SZABADSÁG TÖRVÉNYE

Az embernek szabadságában áll választani, hogy a felismerés királyi útja mellett dönt, vagy a megszokott utat választja, amely a szenvedésen keresztüli tanulás útja. Mindent el kell engedni, ami már nem szolgálja fejlődésünket!

Nem az a szabadság, ha azt teheted, amit akarsz, hanem – ha nem kell megtenned, amit nem akarsz.

A GONDOLKODÁS TÖRVÉNYE

Minden egyes gondolat megváltoztatja sorsunkat. Energiát mozgat meg és formál. Teremtés – ami megvalósul!

Felismerem minden, ami van – engem szolgál és nekem segít. Nincs rossz – csak kellemetlen jó.

Gondolj, szólj és cselekedj jót – őszintén és szeretettel. S megtapasztalod, hogy minden szó, gondolat és tett – tiszta tükörként fog visszamosolyogni Rád! Te nem sodródó falevél vagy, értelmetlen seb ezen a földön, hanem Áldás és Ajándék. (…) Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni Önmagad, és boldog leszel!

A HARAG TÖRVÉNYE

A harag és düh a gyenge érzelmi kontroll terméke – nagyon sok hátránnyal jár. Feszültséget és diszharmóniát okoz.

A harag egy méreg, belülről emészt fel minket. Ha nagyon gyűlölünk valakit – azzal megbántjuk. De a gyűlölet egy görbe penge. Ha fájdalmat okozunk a másiknak – az nekünk ugyanúgy fáj.

A KÉPZELET TÖRVÉNYE

Minden ember képes arra, hogy elgondolásait képszerűen jelenítse meg. A kép a Lélek nyelve. Minél pontosabban képzelek el valamit és minél hosszabb ideig tartom azt Szellemi képernyőmön, annál több energia árad, és annál gyorsabban fog fizikai síkon megjelenni.

A jövőnek sok neve van: a gyenge úgy hívja – elérhetetlen, a gyáva úgy – ismeretlen. A bátor lehetőségnek nevezi. Mindenkinek van egy Őrangyala – egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt. Nem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem, hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett.

A HIT TÖRVÉNYE

A HIT belső tudás. Nem az történik, amit akarunk, hanem az, amiben hiszünk! A hit nem csak azt jelenti, hogy igent mondok az Igazságra, hanem bizonyos is vagyok benne, és amire hitemmel igent mondok, arról tudom, hogy megvalósul.

A HIT azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát – ennek a hitnek pedig az a jutalma, hogy látni fogja, amiben hisz.

A Hit olyan, mint a Nap. Ha csak abban hiszel, amit látsz – nem éled túl az éjszakát!

AZ ÁLDÁS TÖRVÉNYE

A Világba küldött áldás a gondolat energia legtisztább és legfinomabb formája – és az Univerzum leghatalmasabb erejét, az Isteni Szeretetet mozgósítja. Amit tiszta szívemből megáldok – áldásként száll vissza Rám.

Áldásként jelennek meg életünkben a Barátok. Az Igaz Barát egy kincs, aki megvéd ha bántanak – segít rajtad ha tévútra rántanak. Megszid olykor, ha van rá oka, de nem tagad meg Téged soha.

AZ OK ÉS OKOZAT TÖRVÉNYE

A Világon minden az ok és okozat elve szerint működik. Minden teremtés okozat, amely mögött egy teremtő áll. Az, ami volt – mindig összefügg azzal, ami lesz. Soha semmi nem történik ok nélkül.

Tetteid nem múlnak el nyomtalanul, s ha magad nem élted át a következményeit, sohasem tudod meg, mit tettél.

A SORS ÉS VÉGZET TÖRVÉNYE

Az ember szabadon választhat, de cselekedeteinek következményeivel számolnia kell. Ezt a végzet törvénye rója ki rá, vagy az ok és okozat törvénye, amely végzetként jelentkezik.
A végzet törvénye akkor avatkozik be, amikor a teremtésben az ember nem tudja megteremteni a harmóniát.

Mindenki szabadon döntheti el, mit akar vetni – ám aratni azt lesz kénytelen, amit elvetett.

AZ ÚJJÁSZÜLETÉS TÖRVÉNYE

A reinkarnáció révén, mindig újabb és újabb testet öltünk magunkra, hogy újabb és újabb felismerésekre tegyünk szert. Amíg önakaratból cselekszünk, mindenképpen inkarnálódnunk kell, hogy az adott következményekkel szembesüljünk.

Ha elindulsz egy úton, lehet, hogy nem érsz célba, de nem baj. Az a lényeg, hogy az úton Te magad mennyit változol. Az én- akarattól a „legyen meg a Te akaratod”-ig a legnehezebb az út a világon.

A KEGYELEM TÖRVÉNYE

Az ember minden pillanatban kiléphet tudatlanságából – a felismerés fényébe, és magához veheti szellemi örökségét – a tökéletességet.

Az, aki vagy – Isten ajándéka neked, az, akivé válhatsz – a Te ajándékod Istennek. Ne feledd, az Egésznek része csak az lehet, ki szíve részévé tette az Egészet.

A BOLDOGSÁG TÖRVÉNYE

A boldogságot csak magamban találhatom meg, ha feltétel nélkül igent mondok az életre, s elfogadom olyannak, amilyen. Boldognak lenni annyit jelent, hogy önmagammal és az élettel harmóniában vagyok.

Te magad változz, hogy a titok örök fénye felragyogjon benned és felébredj végre.
Légy a csend mestere, bírd tudatod szóra, és a legmerészebb álmaid válnak így valóra.

A KÖSZÖNET TÖRVÉNYE

Az igaz hála és köszönet minden nehézségen átsegít az életben. Adj hálát teljes szívedből valamiért, amid még nincs, úgy, mintha már megvolna – és meg fogod kapni.
Az élet játékában csak te nyerhetsz. Ez a játék ugyanis csak teérted jött létre.

Amint szívemet hála tölti el életem minden körülményéért, az Univerzum legmagasabb rendű ereje működésbe lép rajtam keresztül – mert a hálás és szeretetteljes Szív a legtisztább csatorna az egyetlen erő számára, amit mi Istennek nevezünk.


A Teremtett világ olyan mértékben tárul fel előttünk, amilyen mértékben képesek vagyunk tudatunkkal befogadni azt. Viszont a tudatlanság nem ment fel minket e Törvények betartásának felelőssége alól!


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

címlapkép és grafika Bottó-Baukó Adrienn munkája

Please follow and like us:
Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?