• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

03. PÓLUS VÁLTÁS

Valaki a minap azt mondta nekem, hogy én már ezen a tudatszinten, ahol vagyok, nem használhatom ilyen gyakorisággal az „EGO” kifejezést. Nyilván e szó sérti birtoklóját.
Mivel nem értek vele egyet – most ezt megpróbálom kifejteni.

Ha körbenézek, magam körül – kezdve a családommal, a barátokon át az ismerősökig – mindenki játszmázik, manipulál, mellébeszél, titkolózik, hazudozik, és haraggal telve irigykedik, és még sorolhatnám – de ezeket a szavakat nem szívesen használom, mivel negatív teremtést keltenek életre.
S ha most, e sorok olvasása után ökölbe szorul a kezed és netalán dühös leszel rám – gondolkozz el rajta, ki haragszik benned: a mindenkit elfogadó Isteni Éned/Lelked, vagy a magát vezetőnek kikiáltó kisember/ az egó – aki mindenkinél mindent jobban tud, bölcsnek hiszi magát és ráadásul agresszívvé válik egy-egy szembesítés alkalmával.

Pólusváltás zajlik az emberben – az egó pólusáról a Lélek pólusára tevődik át a hangsúly, avagy az elmeirányítást felváltja a Szívközpont szeretetteljes irányítása.
Legalábbis ez kellene, hogy történjen. Ez jelenti a Lélek – egó fölötti uralmát.
Ez a feladatunk, mindenkinek egyénileg!
Félre ne értsd, az egót nem elpusztítani kell, csak az Egyéniséged, az alkotóképességed megjelenítő eszközeként, a Lélek által irányítva szolgálatodba állítani.
Az egó elpusztításával, ugyanúgy, csak a vágóhídra menetelő, egyforma birkákat állítanánk elő.

Ha nem említem azt a fránya egót, és megpróbálok „szépen” fogalmazni – azt nem érted meg. Ha csak ennyit mondok: „a mai napod cselekedeteivel múld fölül tegnapi önmagad” – nem igazán érted, mit akarok ezzel számodra közölni. Pedig ugyanazt jelenti, csak finomabb formában.
Ha viszont szemedbe mondom kerek-perec, hogy hagyd el az egós viselkedési mintáidat – felkapod a fejed és egyből visszatámadsz – a legjobb védekezés a támadás elvén, amit tanítottak neked.

Ám ha belső munkád jól végzed, s már eljutottál arra a szintre, hogy a benned élő kisembert Bölcs Lelked vezeti, nem dühöngsz és vagdalózol – hanem beismered tanításaim igazát.

Igen, tükör vagyok! S nehogy azt hidd, hogy ez egy hálás feladat.
Nagyon nem az, de vállaltam. Szolgálatot teljesítek.
Hogy hányan értenek meg, az nem fontos. Elmondom, s onnantól a felelősség már nem az enyém.

Nem csak az emberekben zajlik pólusváltás – hanem Földanyán is.
Sokat hallani manapság a klímaválságról, mely a világot fenyegeti. Ez is csak egy félelemkeltés, mert pusztán egy járulékos történése az eseménynek, ami törvényszerűen végbemegy az Univerzumban, mint már annyiszor Földanyánk életében – s mindez tőlünk teljesen függetlenül zajlik. Csak elfogadnunk lehet, beavatkozni nem tudunk.

Olvadnak a jégsapkák, mert elmozdult a tengely, és kontinens nagyságú jéghegyek úsznak az egyenlítő felé. S a mesterségesen keltett hurrikánok, valamint a manipulált időjárás – siettetik e folyamatot. Rövid időn belül átrajzolódhat a Föld arculata – földrészek kerülhetnek víz alá és egykoron eltűnt szigetek emelkedhetnek ki a tengerből. Az sem kizárt például, hogy Észak Amerika és Új-Zéland jégbe borul, a sivatagban virágok nyílnak és kizöldül a homok.

Ahhoz, hogy mindezt túléljük, nekünk is változnunk kell! Elsősorban mentalitásunkban – ami az egónkat érinti. És megint visszakanyarodtunk oda, ahonnan elindultunk.

Nem lehet nem beszélni róla!

Azért van mindenki belesüppedve, mert eddig ez nem lehetett téma?
Természetes volt, hogy úgy élünk – ahogy.
De most a változások – változtatást követelnek tőlünk, EMBER emberektől.

Teljes tudatváltást!
Egóuralom-mentes életet egy szeretetalapú világban?

Ezt már nevezhetjük Aranykornak?

Ide tartunk. Vagy nem?
Te mit gondolsz?


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?