• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

9. Ne hallgass arra

Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kellene lenned. Mindig a belső hangra figyelj,
arra, hogy Te milyen szeretnél lenni.

Nagyon boldog vagyok, hogy nőnek születtem. A nő nem csak a gyermekét tudja igazabban és mélyebben szeretni, de általában mindent és mindenkit. Az ő lénye felolvad a szeretetben.
Ezért, ha a férfi boldogabb jövőt akar látni, jó, hogyha ezt a Szeretetet, mint fáklyát tartja maga előtt, mert ez a fáklya vezeti őt keresztül ezzel a tévedésekkel, hamissággal, gonoszsággal megrakott sötét rengetegen, ahova nem süt be az Istentől jövő szellemi világosság Napja.
A női lélek a Szeretetnek, a Reménynek és a Hitnek a tartálya. Alázatosságával, egyszerűségével és szeretetével a legegyszerűbb, legkevesebb tudású nő is több értéket jelenthet a világnak, mint az értelmileg nagy világosságra jutott és nagy eredményekkel meggazdagodott férfi, mivel az egyszerű és alázatos lélek közelebb van Istenhez és a lelki igazsághoz.

Különböző létsíkokról születtünk alá ide a fizikai világba, így természetes az, hogy különböző tudatszinten állunk és különböző feladatok megoldásán dolgozunk.
A cél egy: lelkünk csiszolása, fejlődése.
Mi az, amit fel tudunk mutatni Atyánknak, aki földi utunkra bocsátott bennünket. – hamuban sült pogácsával a tarisznyánkban. Épp úgy, mint népmeséinkben.

Minden ember itt a Földön a saját harcát vívja, s a másik ember sorsába nem láthatunk bele, ezért tisztelettel, ítélkezés nélkül szólítsuk meg egymást, hisz nem tudhatjuk, hogy egy-egy fizikai test milyen fejlett Szellemet rejt. Tiszteljük egymásban az Istent és hajtsunk fejet egymás előtt, így köszöntve egymást

Namaszté.
Ez azt jelenti: Tisztelem benned az Istent.

Az emberek hajlamosak arra, hogy másokhoz mérjék magukat. Pedig nincs két egyforma élet, mindenkinek más az útja. Bizonytalanul lépkedünk az úton, csak a hitünkre támaszkodhatunk. Ebben a zűrzavaros világban, amiben most élünk, egymástól szeretnénk biztatást, bátorítást kapni, megoldást problémáinkra; pedig nem adhatunk egymásnak tanácsot. Mindenki cipeli saját keresztjét, amivel a Földre született, tanítani egymást csak saját életünkön, saját példamutatásunkon keresztül tudjuk.

Azért vagyunk itt együtt, hogy egymást segítve, egymás útját megkönnyítve hajtsuk végre felvállalt sorsfeladatunkat. Itt a földi létben nagyon nehéz a kettétört lelkek találkozása és az ideális eszméik megvalósítása, mivel az elődeinktől ránk örökített hibás szemléletmód, valamint a társadalom által ránk erőszakolt elvárások miatt a család, a szerelem, a párkapcsolat, a gyermeknevelés köré emelt elvárások, mint nehezen lebontható falak, gátolnak ebben.

A falakat lebontani mindenkinek, saját magának kell. Sajnos ez csak sérülések árán lehetséges, és mint minden változás, ez is fájdalommal jár.


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?