• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

miért olyan nehéz szeretni?

Talán mert nem tudjuk, ki az az ÉN – akit szeretnünk kellene?
Mert Lelkünk oly módon eltávolodott Égi Otthonától, hogy már azt sem tudjuk kik is vagyunk valójában?
Talán azért, mert Önvalónkat pusztán a bennünket vezető énnel azonosítjuk? Az elménk teremtményével?

A bennünk élő én – és nem véletlen a kisbetű – emberi értelmünk önző része, kit gyengeségeink és bekövesedett hibás mintáink uralnak – az illúzió világában tart bennünket.
Számára a spirituális változásunk – uralma végét jelenti.
A szívet lakattal zárja le, nehogy az Isteni szeretet be tudjon lépni, elfoglalva méltó helyét életünkben. A szeretetet az érzelgősséggel azonosítja, s a gyengeség jelével ruházza fel. A hosszú évezredek során megtanulta – mert erre tanították – hogy a szeretet s a szerelem, mely női energia, csak ártó, démoni erőként gyakorolhat hatást életünkre.

Mivel az emberek sosem tanultak meg szeretni – csak ragaszkodni és birtokolni – nem ismerik fel az Isteni szeretet tiszta energiáját. Az elme viszont folyamatosan zakatol, és vészjeleket küld.

Tudd, ha megnyitod szíved az Isteni szeretetnek – félreállítva magadban a kisembert – határtalanná válsz, hisz Isten helyet foglal benned és általad cselekszik. Igen, aki szeret – az megnyílik, és ezáltal nagyon sebezhetővé válik. Ha kinyílsz, őszinte leszel, mert nem lehetsz más – hisz olyanná válsz, mint egy üvegpohár. Láthatóvá válnak gondolataid és érzéseid. Ezt az egód – mint benned élő pszichés fennhatóság nem engedi, hisz az általa támasztott illúzió hatására érzed magad minden létezőtől elkülönültnek – akik versenytársaid az úton, s akikkel szemben adott esetben meg kell magad védeni.

Ezen álláspontodat oldja fel a szeretet, behelyezve Téged az EGY S ÉG be.
Nem biztos, hogy ezt a kisember fájdalmak nélkül megússza – hát ezért félsz szeretni. Te félsz a fájdalomtól – a kisember viszont hatalma elvesztésétől.

Ha kinyitod a szíved és határtalanná válsz, bármennyi szeretetet be tudsz fogadni – belekerülsz az áramlatba, és csak létezel, mint egy csatornája a szeretetnek. Határtalan érzés, viszont fájó az, ha ez az áramlás a szívek között valami oknál fogva elakad.

Helyezzük a kisembert háttérbe, hisz az ő ideje lejárt. Ő a cselekvő bennünk – legalábbis eddig azt gondoltuk. Pedig én nem vagyok cselekvő! Isten az, aki rajtam keresztül cselekszik. Gondoljunk csak bele, Isten nélkül a kezünket se tudnánk felemelni. Egyedül Isten a cselekvő, ki bennünk Lelkünk által cselekszik. Adjuk át neki az irányítást – és visszatalálunk oda, ahonnan jöttünk.

Hinned kell, hogy a szeretet, de még a szerelem sem érzelgősség – hanem a legmagasabb szintű Isteni energia, mely határtalanul áramlik a Földre.
Csak a szeretet létezik – minden más hazugság, merő szemfényvesztés a téged körülvevő világban.


szeretettel, Emese
Please follow and like us:
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?