• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

MAGYAR … (1)

Nem is hinnéd, milyen büszke vagyok én arra, hogy itt élhetek, és milyen boldog azért, mert köztetek. Nem dicsőség egy hatalmas, de roskadozó birodalom fiának lenni, ám egy olyan nemzetének, akit az utóbbi ezer évben sem tudott egy nép sem kitépni a Föld szívéből, hát annak már annál inkább az. Ki hitette el veled, hogy szegény vagy, mert nincs pénzed?

Álljon fel közületek kettő, aki értéket lát a pénzben, fogjatok egy kulacs vizet és egy fél kiló kenyeret, majd menjetek ki vele a pusztába két napig, adjatok csak egymásnak ott ugyanannyi pénzért egy falat kenyeret mint egy korty vizet. Ugyanannyi pénzzel fogtok hazatérni mindketten, s elmesélhetitek majd akkor a többieknek – mennyit ér az. Hát mi kell neked – pénz vagy érték? Mi kell neked – munka vagy élet? Míg nem teszel rendet az értékeid között addig a munka lesz az életed és pénz lesz az értéked, mert az életben minden benne van, de nélküle nincsen más – csak munka és pénz. Többre rendeltettél ettől. Ha a sólyom nem tud repülni nem az Ég a hibás, de ha értékrended igaz – meglátod – gazdagabb vagy te, mint bármelyik ország lakója, a sajátodon kívül.

Ne markolj – adj. Ha valakinek szükségét látod – hát adj neki. Ha szüksége van és egyet kér, hát adj neki kettőt – három hálával fogja visszaadni. Ha Magyarhonban születtél – hát az a szülőfölded. Magyar, de ha te szívedben Magyar vagy – akkor bárhol az leszel a világon. És bárhol született ezen a világon valaki – adj annak – ha Magyar szíve van, mert minden ilyen ember a te Testvéred. Minden ember egyenlő – az igaz egyenlő az igazzal.

Beszélj hát Magyarul – azt is jelenti – SZÓLJ IGAZAT! Mert aki igazat szól – az minden nyelven Magyarul beszél.

Az igazat senki nem tudja neked megmondani, az benned van – mert igazsággal születtél. Ismerd ezt fel magadban. Menj fel a legmagasabb hegyre és ordíts hazugságot – még visszhangja sem lesz. De suttogj igazat csak a legkisebb fűszálnak – zengeni fogja az egész erdő. Szakadatlanul a hegycsúcsról csak a hazug ordít – te viszont soha ne félj kimondani amiről tiszta szívedből tudod hogy igaz.

Most, hogy az utolsó falat kenyereddel és utolsó korty vizeddel ülsz te a puszta közepén és nincsen hová hazamenned, hát magadtól kezdesz már te az igaz hit felé fordulni. Hited legyen Neked – ne erőd! Mert amit ezer ember sem tesz meg erővel, megteszi azt egyetlen egy – hittel!

Tudd meg Magyar  – nem ezer éves a te Nemzeted, de az Égből való, s akárhányszor hittel kért segítséget –  kapott is onnan. Légy bőkezű azzal, amit kaptál – azt senkik el nem veheti tőled. Add oda ma három Magyarnak – kilenc teszi holnap az ajtód elé… Lesz nagy káosz mindenfelé, de te ne szenvedj hiányt semmiben.


e gondolatok Bösztörpusztán érkeztek


szeretettel, Emese

Please follow and like us:
Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?