• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

XXI. Láncokat ledobni!

Poláris világunkban ott van a potenciál mind a pokol – mind a Mennyország megélésére. Minél nagyobb figyelmet szentelünk valamelyiknek, annál inkább a szolgái vagyunk.
A felébredés ennek a kettősségnek a haláláról szól.
Aki ezt bennünk látja és tanúja e teremtett Földi világnak – nem e világból való.

A kettősséget produkáló elme a végtelenségig fenn akarja tartani ezt a hazug, illúzió világot számunkra, melyben a boldogság programozottan csak pillanatokra érhető el és nem élhető meg folyamatosan.
Nem sokan merészkednek az elme határain túlra. Még akik el is indulnak önmaguk felé, azok is visszafordulnak ezen a ponton, pedig az Igazság csak ezen túllépve fedi fel magát.

Számtalan mágikus pillanat van az életben, amit nem is veszünk észre – mígnem a sors keze teljesen váratlanul megváltoztatja egész életünket.

A döntés a tiétek, hogy kit szolgáltok: MAGatokat – a bennetek élő Istent – vagy azokat, akik függőségeitekből, Fényetekből tartják fenn magukat.
Egyszer mindenkinek leomlik a tornya – ki kényszeredetten, a téglákat visszapakolva, toldozva-foldozva próbálja a semmit, az illúzió álkirakatát egyben tartani. Ez egy komoly önszembesítés lesz számára, melyet felszabadulás és egy csodálatos újjászületés követ majd.
Hiszen a káoszból születik a rend!

Akit az Igazság rombol, az hazugságra építkezett.

A Világ teli van szenvedéssel, pedig nem kéne így lennie. Az Isten az embert egészségre és szeretetre teremtette, hogy boldogan éljen a Földön, élvezve annak minden kincsét.

De az ember kapzsi és telhetetlen, figyelmen kívül hagyva az Univerzum Törvényeit, mára már magát pusztulásra ítéltette. Ha nem változtat, belehal. Viszont nagyon fél a haláltól, pedig a halál is része az életnek. Aki a Törvényeket betartva bölcsen él, hosszú életkort megélhet – egészségben. De nem ezt teszi, s az öregkor közeledtével a Lélek-emlékezet figyelmezteti, hogy élete elszállt fölötte s ő nem tette meg azt, amiért leszületett.
Ezért félelem és kétségbeesés lesz úrrá rajta, hisz a Lélek tudja, mit vállalt. S amilyen életet élt – olyan lesz a vég. Ki mint vet, úgy arat.

Soha nem késő megváltozni, az élet utolsó pillanatáig fennáll a lehetőségünk erre. Fontos, hogy amit itt rontottunk el – itt is hozzuk helyre.

Tudtad, hogy az vagy, amit birtokolsz?

A reklámok azt sugallják, hogy a fogyasztás boldoggá tesz.

Mindannyian ismerjük azt az örömteli érzést, ami akkor jelentkezik, amikor sikerül elnyernünk azt, amire korábban vágytunk.

Kiérdemelni az elismerést, a dicséretet, vagy a jól megérdemelt pihenést. Meghallani a kedvenc dalunkat a rádióban, vagy egy rég látott barátnőnk által mesélt történetet. Kipróbálni valamit, amire már régóta kíváncsiak voltunk, megnézni egy filmet, aminek a bemutatójára talán hónapok óta várunk.

A vágy beteljesülése örömöt okoz.

Ezt a hatást használja ki a marketing. Hosszú távon azonban nem a birtokolt tárgyak, hanem az átélt élmények tesznek boldoggá.

A tulajdonlással és birtoklással szemben a megosztás számos előnnyel járhat.

Hány tárgyat használunk azok közül, melyeket birtokolunk?
Valóban szükségünk van rájuk?

A birtoklás önmagában nem tesz boldoggá.
Birtokolni sem tárgyakat, sem érzéseket, sem emberi kapcsolatokat nem lehet. 

Bármit elveszíthetünk, a legnagyobb értéket nem a tulajdon jelenti, hanem a képesség mindannak a megteremtésére – amire valóban szükségünk van.

Változtatni szerencsére sohasem késő. Dönthetünk úgy, hogy a jövőben tudatosabb fogyasztókká válva kevesebb tárggyal vesszük körül magunkat.
Dönthetünk úgy, hogy a birtoklás helyett ezentúl másra helyezzük a hangsúlyt. Más módon tesszük tartalmassá az életünket.

Az emberiség egyre szegényebb, de mire is tanít minket a szegénység?

Amikor sarokba szorít, kihozza belőled mindazt – aki valójában vagy.
Az egyik legkíméletlenebb, de leghatásosabb tanítónk. Megtanít értékelni a dolgokat.
Megmutatja, milyen kevés is az ELÉG, és hogy milyen gazdag is vagy valójában.
A szegénység elveszi tőled mindazt, amivel addig azonosítottad magad – s a hiány által megtanítja neked, hogy valójában Te nagyon gazdag vagy, hisz a kezdetektől fogva a Mindenség a Tiéd! Élj vele!


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?