• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

játszmák világa

Megtapasztalhattuk már, hogy most azt az időt éljük, amikor a nem működő kapcsolatok megszakadnak.

Hogy miért jut el egy kapcsolat a szerelemtől a szétválásig? – ennek számtalan oka lehet.

Kezdjük az elején, ahol az a bizonyos „rózsaszín köd” amit szerelemnek vélünk, nem is szerelem – csak puszta ragaszkodás. Hisz valamiért beleszerettél – s ha rájössz ennek okára, az rejti a választ kérdésedre.

Ha meg tudod magyarázni miért vagy mellette, mi vonz téged benne – az már nem szerelem. Az az elvárásaid tükörképe.

Minden párkapcsolat mely a letűnő kor energiájában köttetett – felbomlik. Ez törvényszerű, és nem is történhet másként, mivel az érkező új energiák felszínre hozzák a kapcsolat alapjait képező hazugságokat. Egyszerűen átvilágítják a kapcsolatot és kiégetnek belőle minden álságot!

Csak azok a párok tudnak együtt maradni ezekben a kapcsolatokban, ahol mindkét fél emelkedik, s ezáltal kapcsolatukat egy magasabb szintre tudják emelni. Szerelemben.

Hisz egy szerelem, csak addig marad Szerelem, amíg emelkedni képes. Amikor újabb távlatok felé nyit és meg tud újulni – ott csodák történnek.
De ez a ritkább.

A párkapcsolatok többsége kemény játszmák színtere, és ahol játszmák vannak, ott már megjelenik a manipuláció is. Az őszinte, nyílt kommunikáció segít elkerülni a játszmákat, de az őszinteséget nem igazán vállaljuk, mert ha őszinték vagyunk, megnyílunk – így sebezhetővé válunk. És erre még nem állunk készen, mert félünk.

A manipulátor nem engedi meg a másik félnek, hogy önszántából tegye azt, amit szeretne, s amit szíve diktál – így kemény aknamunkát folytat, hogy akaratát érvényesítse.

Akit manipulálnak, sok esetben nincs is vele tisztában, így nem tudja, hogy egy cél érdekében befolyásolják. Minden ember magából indul ki, így nem feltételez a társáról olyat, ami gonosz tettekre késztetné. De mivel mindenkinek vannak gyenge pontjai – a manipulátor pont ezeket használja ki.

A manipuláció akár szóban, akár cselekvésben jelenik meg, egy messze elítélendő cselekedet, és nem lehet eszköz azon emberek számára, kik az emelkedés útján elindultak.

Aki manipulál soha nem ad egyenes és őszinte választ, eszköztárában a figyelemelterelés, az áldozatszerep, a hízelgés és a bűnbakképzés széles palettája szerepel. S amikor ezek közül bármelyiket beveti – a végén társa úgy érzi, hogy ő a hibás mindenért. Szó szerint bűntudatot kelt benne.

Onnan tudjuk, hogy manipulál bennünket, hogy minden egyes neki szánt visszajelzésünk a végén oda érkezik – hogy mi vagyunk a hibásak.

S ha még ez sem elégítette ki gonoszkodását – beveti az érzelmi zsarolást, ami a manipuláció másik formája.

Arra próbál bennünket ezzel késztetni, hogy feladjuk saját elveinket, véleményünket és célunkat annak érdekében, hogy neki kedvezzünk – mert csak így tudunk megfelelni számára és kiérdemelni szeretetét.

Érzelmi zsarolás alkalmával társunk mindig a bűntudatunkat használja ki – és mi, hogy a bűntudattól megszabaduljunk, megtesszük, amit szeretne.

Fontos tudni, hogy ahol van érzelmi zsarolás, ott van manipuláció és játszma is.
Ez pedig minden esetben az egó műve!

Egy megoldás van ilyenkor: a szakítás!

De sokszor a manipulátor még a szakítás után is – energetikai pórázon keresztül hat tovább áldozatára. Ilyen póráz például a forródrót telefonkapcsolat az ex-szel, főleg ha a szakítás ténye sebeket hagyott benne.
Mert ugye tudjuk, hogy a kutyánál mi célt szolgál a póráz – csak olyan messzi távolodhatsz el a gazditól, amíg elérlek, s ha túllépnéd – visszahúzlak.
Ha ezt az emberi kapcsolatokra vetítjük – visszatart a fejlődéstől.

Fontos ezt felismerni és tenni ellene
– az emelkedésünkért és egy boldogabb élet reményében!


címlapkép forrása nohpladnas.com


szeretettel, Emese
Please follow and like us:
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?