• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

28. Ha kettőjük lelke

Ha kettőjük lelke megtalálta egymást, akkor Isten megáldja, megszenteli, megigazítja és felemeli, megtisztítja
és kegyelmébe fogadja Őket.
Előttük áll a végtelenség a maga csodáival,
s megtalálják önmaguk lelkében az egymással való kapcsolatuknak
és az Istenhez való tartozásuk nagy titkát.

Hálával tartozom, hogy nőnek születtem, ám nőiességemet megélni – megoldandó sorsfeladatként hoztam magammal. Sajnos, én soha nem tudtam igazán nő lenni. Volt két bátyám, én voltam a harmadik a sorban. Amikor már felcseperedtem, váll-váll mellett, együtt kellett dolgoznom a férfiakkal. Nem kíméltek gyönge nő létemre. Nekem nem volt sminkkészletem, körömcipőm, kiskosztümöm, mint a velem egykorú lányoknak – én többnyire bátyáim kinőtt ruháit hordtam.

Amikor férjhez mentem, akkor sem változott semmi.
Nem éreztem, hogy nő vagyok!
Nem is tanított rá senki, hogy milyen is nőnek lenni, s az addig elnyomott nőiességem továbbra sem került felszínre.
Jöttek a gyermekek, s az anyaság maximálisan kitöltötte ezt az űrt, az viszont nyomásként nehezedett rám, hogy anyjuk és apjuk is voltam egy személyben.
Az itthoni házimunka mellett a kemény férfimunka is reám várt. S ez valahogy olyan természetes volt. Mindent megcsináltam.

Az ágyban többnyire enyém volt a kezdeményező szerep, pedig hej, de sokszor lettem volna inkább védtelen nő! – és tudtam volna élvezni a gyengébb nem szerepét. Egy nő arra vágyik a legjobban, hogy az ágyban férje védelmező karjaiba bújhasson – s gyönge nőként megpihenjen az oltalmazó karok között.

Utamat keresztező ikerlelkem legfontosabb feladata az, hogy ezt az érzést felszínre hozza lelkem mélyéről. Mellette 1000% -ban NŐ tudok lenni! Olyan dolgokat élek át, amiről eddig álmodni sem mertem, nem is gondoltam, hogy ilyen érzésekre én is képes vagyok.

Fantasztikus dolog nőnek lenni!!!

Észrevettem magamon, hogy egyre többet mosolygok, könnyű a lelkem és nem nyomasztanak elvárások és megfelelési kényszer. Őszintén szeretem magam, s a békés, kiegyensúlyozott, harmonikus lelkem a külsőmön mutatkozik meg. Egyre kevésbé tudnak kizökkenteni történések belső harmóniámból. Próbálom kis saját világom megóvni, és kirekeszteni életemből a világ tébolyult történéseit. Olyan ez, mint a viharos tengeren hánykolódó vitorlás. A tenger erejével nem szállok szembe, hagyom, hogy a hullámok sodorják hajómat. Csendben bevonulok a kabinomba és imádkozom. Kérem Isten segítségét és várom, hogy elüljön a vihar és újra kisüssön a Nap. Ez a legjobb, amit most tehetek. Megtartva szívem szeretetét és belső békémet, mécsesem fénye töretlenül világít, s mivel nem hagyom, hogy a szél elfújja a lángot, utat tudok mutatni másoknak is e sötét világban.

Problémák mindig adódnak az életben, de meg kell találjuk rájuk a megoldást. Ami kívülről körülvesz bennünket, a fizikai világ a saját törvényeivel és elvárásaival, a lélek számára semleges. A lélek eleve tudja, mit kell tennie, csak a külvilágból jövő szabályok és elvárások ezt megakadályozzák. Egy adott problémára a megoldást – már ami problémaként itt a fizikai síkon számunkra megmutatkozik – belül kell keresni.

A Teremtés Törvénye adott és megmásíthatatlan. Amennyiben a másik emberrel – akivel egyébként egyek vagyunk – tudok szeretettel a szív szintjén beszélni és nem sértem meg Őt emberi méltóságában, nem alázom le, úgy én megtettem minden tőlem telhetőt az ügy megoldása érdekében. A probléma csak addig marad probléma, ameddig benne vagyunk, ameddig figyelmet fordítunk rá és energiánkkal tápláljuk fennmaradását. Azon a szinten, amelyen keletkezett, nem tudjuk megoldani. Fontos az, hogy felülemelkedjünk rajta, rálássunk az egészre és megtaláljuk rá a megoldást.

Fel kell ismernünk azt, hogy az adott probléma nem volt felesleges és hiábavaló. Tükröt tartott elénk és tanított bennünket, rávilágítva hibáinkra és lelkünk csiszolatlan oldalaira.

Hálásnak kell lennünk érte, és megköszönve tanítását, szeretettel elengedni.


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?