• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

20. Gyűjts erőt

Gyűjts erőt, dolgozd föl a múltad emlékeit és jól figyelj!
– mert ahol eltörtél, ott leszel erős,
ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen…

Amikor valakivel azonos hullámhosszra kerülünk, nincs szükség többé szavakra. A másik emberrel összhangban lenni, a legnagyobb boldogság, ami csak létezik. Végre önmagunkhoz érkezünk, bennünk tükröződik a másik. Amit szerelemnek nevezünk, az az önmagunk iránti szeretet felismerése – az eggyé válás magunkkal és a másikkal.

A szerelem nem érzelem és nem szenvedély. A szerelem az, amikor valahol nagyon mélyen tudod, hogy valaki kiegészít téged. Hogy valaki egésszé tesz, jelenléte erősíti a jelenlétedet.

A szerelem szabaddá tesz, hogy önmagad légy: semmi köze a birtokvágyhoz. Mi nem kapcsolatban állunk egymással, a mi lelkünk egyesül. Egy kapcsolatban az egyik fél hat a másikra, befolyásolja a másikat. Ez az egyik legfájdalmasabb része az emberi életnek.

A szeretetből kapcsolatot csinálunk, és akkor ez már nem is szeretet tovább. Mellékvágányra kerül. Úgy kell az életet alakítani, hogy a szeretetből ne váljon kapcsolat. Olvadjatok össze egymásban, váljatok eggyé. Az ellentétek csak így szüntethetők meg. Csak a szeretet képes kiegyenlíteni az egyenlőtlenséget. Máskülönben az érzelemnek gyorsan vége szakad. Az egyik fél mindig vesztes a küzdelemben. Ha egymás felé kinyílt a szívetek, eggyé tudtok válni. Az elme csak kapcsolatban tudja magát elképzelni, mivel kiindulópontja mindig az én, és ahol van én, ott van te is. Ahol az ego megjelenik, a másik csak eszköz lehet, és ez már nem szeretet. Ahhoz, hogy a szeretetben kiteljesedjünk, meg kell találnunk elveszett felünket Ikerlángunk valamilyen cél felé hajt, közösen kell létrehoznunk valamit, amire egyikőnk sem lenne képes egyedül. Ha fejlődünk, Őt is emeljük, ha rossz kedvünk van, Őt is lehúzzuk. Mágneses jellemzőink úgy vannak kialakítva, hogy Ő legyen az utolsó személy, aki az életünkbe bonyolódik, éppen ezért az ikerlángok gyakran együtt testesülnek meg utolsó földi életükben, miután véget ér a reinkarnációs ciklus, és minden karma kiegyenlítődött. Ahogy telnek a napok egyre erősebb a szív-mágnes vonzása, egyre fájdalmasabbak az elválások és egyre rövidebb ideig bírjuk ki egymás nélkül. Bár olykor az élet próbára tesz bennünket, és türelemből kell vizsgáznunk.

Úgy érzem, hogy egyszerre két életet élek.
Az egyikben csupa olyan dolgot csinálok, amit nem akarok, olyan eszméket képviselek, amiben nem hiszek.
De van egy másik életem, amit olyankor élek, amikor Vele vagyok. Hagyom, hogy e két élet közeledjen egymáshoz. Van egy híd, ami összeköt azzal az emberrel, aki lenni szeretnék.
Bízom benne, hogy egy szép napon átsétálok a hídon,s e két élet egybeolvad.

Az arcomon legördülő könnycseppek eláztatták a papírt, amire gondolataimat jegyeztem. Elviselhetetlenül fáj a hiánya. Minden egyes elválás késszúrásként hasít belém. Azt érzem, mintha kiszakadna belőlem egy rész. Jelen életem tökéletesen visszatükrözi az élet örök körforgását. Olyan ez, mint az óriáskerék: egyszer fent, egyszer lent. S aki a gyönyör hullámait meglovagolja, annak a pokol mélységeit is el kell tudnia viselni! Egész életem türelemre tanított.

A türelem az, amit jelen inkarnációmban tökélyre kell fejlesztenem, s ezt még a mai napig is kőkeményen gyakorlom. Sok mindent megéltünk e rövidke idő alatt, mióta a lelkünk egymásra talált. Történt olyan is, hogy önhibánkon kívül több mint két hónapig nem találkozhattunk. Az első hónap után úgy éreztem, belehalok. Majd egyszer csak történt valami. Amint kezdtem úgy tekinteni erre az időszakra, mint egy tanításra, megváltozott minden. Önuralmat kellett gyakorolnunk mindketten és persze türelmet. Kőkemény tanítás volt.

Meg tanultam a vágyaim feletti uralmat kezelni. Amikor az érintésére vágytam csak arra gondoltam, milyen hálás lehetek, hogy Ő van nekem, hogy egymásra találtunk.
Mások csak álmodoznak erről az érzésről, amit Mi megélünk. Hangja a vonal túlsó végén, mint gyújtószikra az éteren át lobbantja lángra szívemet s működésbe lép a lelki kémia.

A buktató azonban ott van, hogy mindketten családban élünk, bár a gyermekek már felnőttek. Gyermekeim tudnak Ikerlelkem létezéséről, mivel hozott bölcsességük révén belelátnak mélyen az emberi lélekbe. S mert tudtam, hogy az igazság szabaddá tesz, amikor rákérdeztek őszintén beszéltem velük. Megértették és elfogadták. Ez az én életem. Nagyon szeretem az Ő gyermekeit is, érzem, hogy van bennük valami belőlem. Nyitott és szabadgondolkodású ember vagyok s gyermekeimet is így neveltem. S megpróbáltam a legjobb tudásom szerint nevelni őket.

Teljes egészében az anyaságnak szenteltem az életem, feláldozva ezzel karriert, diplomát, hírnevet. Ezt soha sem bántam meg, hisz Ők mindenért kárpótoltak. Vallom azt, hogy az ember tökéletesen csinálni egyszerre csak egy dolgot tud. A karrier s a gyermeknevelés egyszerre elképzelhetetlen. Az egyik biztos sérül, s a mai anyagi világunkban a gyermek a vesztes. Büszke vagyok rájuk, és biztos vagyok benne, hogy a tudás, amihez általam jutottak átsegíti őket az élet nehézségein. Így az élet közepén ez az egyik legnagyobb öröm számomra – tudni, hogy akik az életemet folytatják, és akiknek az életében egy picit a halhatatlanságom lángocskáját láthatom, – azoknak az élete jó irányba halad.

Vallom azt, hogy együtt kell változni a változó világgal. Ahhoz, hogy az újat befogadhassuk, a régi mintáktól meg kell válni, az elavult szokásokat át kell alakítani.
Legyünk őszinték önmagunkhoz. Nem az a fontos, hogy másoknak mit mondunk, hanem hogy magunkat nem verjük-e át.
Mert az alól nincs kibúvó, azért nem tudunk senkit hibáztatni. Én felvállalom ezt az új érzést és vele együtt a kapcsolatot is. Hiszek abban, hogy ez által nem feltétlen kell a családoknak szétrobbanniuk, hisz a szeretet nem rombol, hanem összetart. Itt most feltétel nélküli szeretetből vizsgáznak a lelkek: szeretjük-e annyira a társunkat, hogy elfogadjuk, hogy Ő mást is szeret, és hogy más is szereti Őt? Szeretjük-e annyira, hogy örülünk az Ő boldogságának? Tudunk-e ezzel együtt élni? Ez itt a nagy kérdés. Ha e szerelem, ami összeköt bennünket, nem birtokló, hanem elengedő – mindez működni képes. Emeljük fel házasságunkat egy magasabb tudatszintre! Energetikailag töltődni csak az Ikerlelkemmel tudok. Ez annak a csodálatos mágneses kötésnek az eredménye, ami kettőnk között kialakult. Szükségem van erre a töltésre, hogy el tudjam viselni a rám zúduló negatív energiát, s a rám háruló kötelezettségeket. Itthon ez én energiámból töltekezik a család, s nála hasonló a helyzet. Sajnos, egy kihűlt kapcsolatból nem tud erőt meríteni az ember. Örül, ha a mindennapokat túléli.

Eljön egy pillanat az életedben, amikor rájössz, hogy ki az, aki igazán számít, és ki az, aki sosem számított. Ki az, aki többé nem fog, és ki az, aki mindig is számítani fog. Ezért ne aggódj azok miatt, akik már múltad részei. Meg van az oka annak, hogy a jövődben ők miért nem szerepelnek.

Ne haragudj rám, ha csalódást okozok, s nem azt írom le, amit Te olvasni szeretnél, hanem azt, amit én átéltem és saját életemben megtapasztaltam. Talán lesz olyan rész is, melyben döbbenten fogsz magadra ismerni. De ez csak azt bizonyítja, hogy mindannyian ugyanannak a szeretet hálónak vagyunk egyedi és megmásíthatatlan láncszemei. Részei az Egésznek, amit Isten alkotott. Ő teremtményei által cselekszik és tapasztal itt a Földön.

Mind isteni lények vagyunk. Igazából nincsenek határok. Bármit elérhetünk, minden csak a gondolatokon múlik. Azon, hogy mennyire korlátozod magad és zárod el annak a lehetőségétől, hogy valóra váljon, amire nagyon vágysz. A kérdés, hogy mekkorát mersz álmodni, mersz-e benne hinni tiszta szívből, minden áldott nap? Fel mered-e vállalni, kiállni mellette akkor is, ha mások nem hisznek benne? Mersz-e menni előre, egyedül maradni az álmaiddal, mert senki nem ért meg? Ha igen – győztes vagy!

Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy fölvállaljuk, ami belül van.
Legtöbbször inkább azt mutatjuk, amit mások elvárnak tőlünk.


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?