• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

Folyó meder vagy csatorna?

A decemberi csendes eső áztatja a tájat. A közlekedést munkagépek nehezítik. Az utóbbi időben ez már szinte szokássá vált, hogy többnyire akkor dolgoznak a munkagépek  – főleg földmunkát –  amikor esik. Biztos ennek is meg van a magyarázata, mint minden másnak.

Békéscsabán, a volt Úttörő tábor környékén már történtek idén visszásságok. Valószínű, nem csak én nem értem, hogy mi folyik itt. Többeket érdekelne, de kérdezni senki sem mer. Vajon miért kellett kiirtani azt az ősparkot, ami az itt lakók életének szerves részévé vált a hosszú évek alatt, és egy lakótelep tüdejét képezte? Az emberek zöméből kihalt a jóérzés és a lelkiismeret.

Vajon mit válaszol a gyermekének az a „fagyilkos”, aki ilyen cselekedetre képes? Tisztában van egyáltalán azzal – amit tesz? Milliónyi kismadár maradt otthon nélkül pusztán azért, mert az öntelt ember, istent játszva bármit megtehet – pusztítva a bolygót, amit csak kölcsön kapott. Minden jóérzésű ember szíve belesajdul a kialakult kép láttán, s átérzi a fák fájdalmát, ám segélykiáltásukat nem hallja meg. Szavát nem emeli fel, inkább elfordulva szemet huny – nem vesz róla tudomást.

Térjünk vissza a munkagépekhez. Az említett helyszínen ismét nyilván “nagy dobásra” készülnek. Most “úniós” támogatással kerékpárút épül.
Nos, mire is adnak leginkább pénzt? Hát nem arra, ami gyógyítja a Földet, s a rajta élők javát szolgálja. Nekik ez nem érdekük.

S most nem arról van szó, hogy nincs szükség a kerékpárutakra. Ellenkezőleg. Szükség van, de nem mindegy, hogy milyen áron! Többdiplomás szakemberek döntenek a tervekről és azok kivitelezéséről, de a munkálatok ökológiai hatását senki fel nem méri.
A pénz már zsebben, indulhat az „irtás”. Már önmagában az is bűn, hogy kidobálják az útban álló fákat és bokrokat, megbontva ezzel a táj harmóniáját s a természet egyensúlyát.

Megszüntetik a vízelvezető árkokat, és zárt csatornarendszert fektetnek a föld alá.

Kedves vízügyi “szakemberek”! Elgondolkoztak-e önök már egyszer is azon, hogy az Öregisten miért teremtett medret a Dunának, és nem betoncsatornákban folynak folyóink? A víz élet, és áldás a Földnek – kicsiben és nagyban egyaránt. Amennyiben a víznek nem engedünk szabad folyást  – becsatornázzuk –  Földünk kiszárad és sivataggá változik a bolygó.

Hát ez is cél, drága honatyák?  – kik a bársonyszékből irányítjátok a szálakat. Nincs bennetek félelem?

Jó lenne már tisztán látni  – mint tudjuk az Élet nem hagy maga után kiegyenlítetlen számlákat!


szeretettel, Emese
Please follow and like us:
Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?