• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

ÉRZ ÉS vagy ÉRZ ELEM?

Az emberi Szellem a Lélekkel karöltve száll alá az anyag síkjára, hogy itt a Földön az érzékelés csodálatos tárházán keresztül megtapasztalja Önmagát – és önmagán keresztül a Világot.

A Szellem által Isten Tudattal felruházott Lélek vezeti az embert – ideális esetben – ki a Teremtőtől kapott szabad akarata által járja Földi útját.
De csak ideális esetben – mert sajnos, az Istentől eltávolodott ember mindezt nem érti, így mostanság másképp történnek a dolgok.

A bennünk élő Isteni rész/Lelkünk alázattal vezet bennünket, formál és alakít – amennyiben hallgatunk Rá. Ezt az alázatos részünket – a magát istennek kikiáltó, akaratos egó elutasítja – így az ember önmagának tetszelegve, bölcsesség hiányában bolyong cél nélkül a labirintusban, értékes életeket fecsérelve el.

A Szellem, a Lélek által tapasztalja meg az emberi lét érzéseit; a jót is és a rosszat is egyaránt. Az átélt érzések irányítják cselekedeteit, melyek az egó durva akarata által – a Szív Szeretete nélkül – igen szélsőséges határok között mozognak.
Érzései minősége határozza meg cselekedetei irányát, és előjele dönt arról, hogy a Fény szolgálatában állva cselekszik és éli mindennapjait, vagy a benne élő Isteni Fénnyel és tudással a sötétséget szolgálja.
Ezáltal érzéseink mind pozitív, mind pedig negatív előjellel is rendelkezhetnek.

De van a Léleknek egy magasabb szintű érzékelése is, ami messze túlmutat a fizikai síkon, amivel a Mindenség finom-energiáit érzékeli – magát Istent.
Ez az ÉRZ ELEM. A Szerelem legcsodálatosabb kifejezője bennünk. És mivel a Szerelem energiája maga a Fény – vagyis Isten – így nem csoda, hogy ezt az érzelmet csak a Szerelem állapotában érezhetjük, vagy olyan ritka pillanatokban, amikor másodpercekre beengedjük Istent az életünkbe.

Biztos éreztél már a testedben egy semmihez nem fogható finom bizsergést egy szívednek tetsző dal hallatán, vagy egy csodálatos táj láttán, egy virág illatát beszippantva, vagy egy finom érintést követően.

Ezt hívják Lelki-orgazmusnak.

A szavak, melyeket használunk, a Földhöz tartoznak, és a Lélek által átélt érzelmek kifejezésére olykor alkalmatlanok. Mert az nem a szavakról szól – érző Lelkünket érinti meg.

Csukd be a szemed, s most képzeld el, hogy így éled a mindennapjaidat, ebben az érzelemben – nem őrült stresszben, harag és félelem közepette.
S ha érzel most bármilyen kis bizsergést ott középütt benn – mélyen a Lelkedben – akkor sikerült megérintenem Őt Szeretetem nyílhegyével.

Csitítsd le elméd, figyelj a Lelkedre s hagyd, hogy ezen érzelem hassa át sejtjeidet!

Itt a Földön, ezeket a finom energiákat csak pillanatokra vagyunk képesek érzékelni, pedig állandóan rendelkezésünkre állnak. Ám nem vesszük észre, épp úgy, mint az életünkben felbukkanó csodákat sem.

A létért való küzdelem nem enged bennünket élni!

Csak az Új Világ embere – az Isten-ember képes arra, hogy ezt az érzelmet a mindennapokban élje.
Más szóval úgy is fogalmazhatnánk, hogy ezeket az Isteni érzelmeket CSAK a bennünk élő Isten tudja megtapasztalni és élni. Az ego erre képtelen.

A múlt megtörtént eseményei megszilárdultak, már nem tudsz rajtuk változtatni. El kell engedned.

A holnap előtted áll – olyan, mint egy tó, mely visszatükrözi arcképedet. Aki lát Téged, az minden pillanatban tudja, hogy jövődnek tava milyen állapotban van – de szabad akaratoddal elcsitíthatod vagy felkorbácsolhatod a tó hullámait. Te döntesz róla.

Pontosan ezért nem válnak be a jóslások és jövendölések.

A körülmények ismerete segítségével fel lehet építeni egy jövőképet. Ez azonban egy olyan kép – mely keveseknek mutatja meg magát.

Ne feledd, azok a dolgok, amiket nehéznek találsz – alkotják megérdemelt örökségedet, mert általuk válsz többé.


szeretettel, Emese
Please follow and like us:
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?