• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

BETEGES SPIRITUALITÁS

Egy olyan kultúrában, amely a sebességet, az egyszerre több dolog párhuzamos végzését és az azonnali eredményeket értékeli, ott a spiritualitás is instanttá válik. Ez nem jelent kevesebbet, mint egy elképzelést arról, hogy az emberi létből adódó szenvedésektől könnyen és gyorsan meg lehet szabadulni. Egy dologban azonban biztosak lehetünk: a spirituális átalakulást nem lehet siettetni!

Bár a növekedésre való vágyunk tiszta és igaz, gyakran keverednek hozzá olyan szükségletek, mint a birtoklás, a valahova tartozás, a belső üresség kitöltése iránti vágy – valamint az a tévhit, hogy a spirituális ösvényt követve gyorsan megszabadulunk nehézségeinktől és kiválasztottakká válunk.

Amikor az uralkodó, erős egót a spirituális eszmék megtámogatják, ereje növekszik és létrejön egy golyóálló személyiségszerkezet, s az ember elvágja magát minden új behatástól, segítségtől és építő visszajelzéstől. Persze mindez a spiritualitás nevében történik.

Manapság számos felkapott spirituális iskola működik, és ontja a magukat megvilágosodottnak gondoló embereket, kiknek a valós tudatszintje messze elmarad ettől. Úgy működik, mint egy futószalag: gyere, vedd át a tüzet, érezd meg te is, és bumm! Megvilágosodtál. Mostantól te is képes vagy hasonló módon tanítani másokat.

Nagy hiba, amikor a tanítók spirituális Mesternek adják ki magukat!

A spirituális felsőbbrendűség érzése, ennek a rétegnek egy súlyos betegsége. Amikor az ember jobbnak, s bölcsebbnek tartja magát másoknál, úrrá lesz rajta a kiválasztottság érzése.
Ennél már csak az jelent súlyosabb, és sok esetben végzetes hibát, amikor az ember kijelenti – „én már megérkeztem”.

Hisz a fejlődés egy folyamat, ami soha nem ér véget!


szeretettel, Emese
Please follow and like us:
Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?