• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

29. Az egésznek része

Az egésznek része csak az lehet – ki szíve részévé tette az egészet.

Itt a fizikai síkon a lélek nyelve az érintés; legyen az ölelés, csók, kézfogás, simogatás vagy akár szeretkezés. A lélek az érzelmek által tud csak megnyilvánulni. Együtt létünk során egyre fantasztikusabb érzések kerítenek hatalmukba. Óriási intenzitással áramlik bennünk az energia. Sokszor megtapasztalom, hogy nem vagyok ura a testemnek, magasabb szintű energiák irányítanak.
– A szeme ragyogott, mint a napfény a sima víztükrön. Boldog volt, hogy velem lehet. Hosszan néztem a szemébe, s az óceán kékjében magamat láttam.
Ki vagy Te? – szegeztem neki a kérdést. Ő nemes egyszerűséggel válaszolt:

Vagyok, Aki Vagyok.

Két ember kapcsolata egy vegyi folyamat – a lélek kémiája szubatomi szinten. Ezt nevezzük alkímiának. Feladatunk a lélek megértése és megtisztítása – ez a lélek útja az ólom feketeségétől az arany ragyogásáig. ÁTVÁLTOZÁS Két lény találkozik, akik különbözőek, és csak akkor következhet be egy reakció.

Egy ember egyedül nem tudja elkezdeni az átváltozás folyamatát. Ehhez mindenképpen egy másik emberre van szükség. A metamorfózis csak akkor jöhet létre, ha két különböző lelki minőség találkozik és létrejön egy folyamat.

Együtt valami mást akarnak, mint külön-külön. Amikor két ember először találkozik, tehát amikor két test és két lélek saját világából egymás felé mozdul el és egy közös energiateret hoznak létre, akkor valami kémiai folyamat történik. Ez mélyen bennünk zajlik, igaz, hogy nem értjük, de nem tudjuk kivonni magunkat alóla. A létrejövő kémiai reakció gyakran összhangban van e tudattartalommal, tehát az érzelem és az értelem fedik egymást. A kémiai reakció nem más, mint egy érzés. A keletkezett érzelmet az elménk a szimpátiával és az antipátiával azonosítja. A szimpátia közös szenvedést jelent – míg az antipátia nem összehangolt szenvedést. Ha idegen nekem a másik személy szenvedése – azaz antipatikus – azt jelenti, hogy az ő szenvedése másfajta: vagy nem érzek semmit, vagy egyenesen taszít. Aki szimpatikus számomra, az jót tesz velem, meggyógyít engem.

Tehát, csak az lehet a gyógyszerem, aki egyúttal szenvedésem fölött is rendelkezik! Bár ezt mi józan ésszel még nem igazán fogjuk fel. A párkapcsolat tehát nem más, mint egy homeopátiás szer. Hasonlót a hasonlóval gyógyítunk. Én egy szenvedő ember vagyok (testileg, lelkileg, szellemileg vagy karmikusan) és a másik ember, akihez a szimpátia titokzatos módon vonz – és én is vonzom Őt – az én gyógyszerem.

A párkapcsolat mindig azt jelenti: találkozom a gyógyszeremmel. Ez soha nem pontszerű, hanem egy folyamat. Hónapokra, évekre, évtizedekre van szükség, aszerint, hogy milyen betegségemet gyógyítja a másik. Akinek kötelessége áll fenn a másikkal szemben, a körülmények lehetővé teszik ennek a teljesítését, hogy a Kiegyenlítés Törvénye értelmében a múltbéli tartozást lerójuk.


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?