• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

XVIII. AKAROM! Vagy szeretném?

Ez itt a kérdés. Vagy talán nem is kérdés?

Mindenek előtt talán érdemes lenne megvizsgálni a szavak jelentését. Ismét Magyarul magyarázok!
Valamit AKAR – elhatározott szándékkal törekszik egy bizonyos eredmény elérésére és annak megvalósítására. Tehát, tudatosan cselekszik – létrehozva valamit. Teremt. Egy céltudatos cselekvést jelent.

Az emberi testben a Napfonat-csokra energiája ezt a fajta tevékenységet hivatott többek között segíteni. A Teremtő Akarat a kitűzött célok elérését segíti – szeretettel.
Ha ez az erő negatívan torzul, s az ember bármi áron el akarja érni célját – akár a Teremtés Törvényét is áthágva – cselekvését agresszió jellemzi. Ez az egó saját érvényesülése.

Valamit SZERETNE – követel, igényel, szándékozik, áhít. Hiányzik belőle az elhatározott, tudatos cselekedet – az erő nélküli vágy hajtja.

Társadalmunk népbutító nagyjai, már kicsi gyermekkorban elkezdik az akarat „kitörlését” az emberből. Már a dackorszakkal kezdődően kezdik szépen átnevelni a gyermeket – mondván, hogy az akarom szó önző és egós személyre utal. Helyette mondja inkább: szeretném. Ez kulturáltabb, szebben hangzik.

Az AKAROM szóban a három mély hangzású magánhangzóban van egy fajta erő, ami nyomatékot ad a cselekvésre.
Ellenben a SZERETNE szó három E betűje lágy, légies hangzású.
Kissé erőtlennek tűnik.
S még egy fontos dolog. Na-ná, hogy teremtő szó – hisz benne van a MINDEN s ÉG teremtő hangja, az OM.

A SZERETET a maga lágyságával formálja az AKARAT nyers erejét és válik belőle Teremtő Isteni Erő, mely bármit képes létrehozni s az Örökkévalóságban lenyomata marad – hisz benne van az Öregisten Áldása!

A Napfonat-csokra Akarata, szeretet nélkül kegyetlen durvasággá alacsonyodik – ám a Szív-csokra Szeretetét akarat nélkül aligha lehet gyakorolni.
Mindkettő egyenlő aránya az Egészen belül – biztosítja a feltétel nélküli Szeretetet.
Ez a páros együtthatás.

A kettőt összekötni és működtetni – bár a távolság nem több, mint 25 cm – a legnehezebb feladat az ember életében.

A Napfonat-csokra az „ékkövek városa” – ahol a tisztánlátás, a bölcsesség, magabiztosság és jó közérzet gyöngyszemeit találjuk.
A boldogság és a szeretet érzése, melyeket a Szívben érzünk, ebből a csokrából származik – és innen emelkedik fel a Szív-központba. Megtisztítja az alsó két csokra energiáját, így a szenvedélyből – tiszta, önzetlen Szeretet lesz.
Az öntudat és az önbizalom székhelye.
Szoros kapcsolatban áll a Lélekkel.
Energia átalakítóként működik – „kozmikus kapu” – nak is nevezik, mert számos asztrális erőnek biztosít belépési pontot.
Tüze – Szent Erő.


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?