• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

A TISZTA TUDAT

Tegyük fel, hogy egy teljesen elsötétített szobában ülsz, az ablakhoz közel. Még éjszaka van, de amikor lenézel egy alaktalan folthoz a lábadnál, azt látod, hogy a hajnali fény kezdi megtölteni a szobát. A homályos tudat működésbe lép. Hirtelen, nagy rémületedre rájössz, hogy ez az alaktalan dolog nem más, mint egy összetekeredett, támadásra kész kígyó.
Ledermedsz a félelemtől, moccanni sem mersz, nehogy a kígyó rávesse magát a mozgó célpontra. Agyadban csak úgy kavarognak a kérdések: „Mi van, ha ez egy mérges kígyó? Megtámad, ha megmozdulok? Ha megharap, hogyan fogok segítséget kérni?”
Kővé dermedten ülsz tovább a helyeden, míg a fény teljesen elárasztja a szobát. Tapasztalod, hogy valamilyen oknál fogva a kígyó még mindig nem támad. Kissé megnyugszol, és kezdesz higgadtabban gondolkodni. Agyadon gyorsan átfut, milyen útvonalakon lehetne elmenekülni, de tested továbbra is merev és mozdulatlan marad. A nap a horizont fölé emelkedik, és első sugarai az ablakon keresztül meleg, aranysárga fénnyel árasztják el a szobát.


Ekkor, mintha csak vakító villámfény villanna az éjszaka sötétjében, hirtelen ráébredsz, hogy amit kígyónak véltél, az valójában egy összetekert kötél. Féltél. Az agyad valósággal lefagyott a félelemtől, majd a gondolataid darabokra törtek, mint egy üvegpohár. Megmerevedett tested mindvégig stressz hormonokat pumpált a véredbe, hogy felkészítsen a küzdelemre. Ez alatt a pár perc alatt szinte hónapokat öregedtél.

És miért?
Mert fenyegetést véltél látni ott, ahol nem is volt semmi.

Így működik az elménk.

Az állandóan kattogó elme óriási energiákat emészt fel, és bajba keveri az embert – félelem a jövőtől, rágódás a múlton, unalom, frusztráció, harag, szorongás. A tompa tudat változtatja át világodat félelmetes hellyé.

A tudatosság olyan, mint a Napfény – megvilágítja az elmét.
Ha Tudatod tűhegyével megérinted fájó testrészedet – meggyógyíthatod azt. Hisz ahol a tudat – ott az energia!
Bármilyen dolog észleléséhez a Tudat adja az energiát, s a tiszta tudatot nem tudja megtéveszteni semmi!

A Tudat mindenhol jelen van, csak nem figyelünk oda rá, mert lefoglalnak bennünket az élet „haszontalan” dolgai.
A legtöbb ember akkor sem ismerné fel a tiszta tudatot, ha odalépne hozzá és kezet rázna vele. Hisz a tudatról nem lehet képet alkotni, nem gondolat és nem is érzés. Értelemmel nem tudod magadévá tenni, de ha egyszer megtapasztalod – életedben minden értelmet fog nyerni.

Tudatunk a Bölcsek Köve bennünk!
Az elme által teremtett egót – Szellemünk irányítása alá kell helyezzük. Hogy a Tudat vezesse az elmét, és a Lélek vezesse az egót.
Ez az Isten-emberré válásunk záloga!

Csendesedjünk el, hisz ha elménk gondolatokkal teli – tudatunk nem tudja befogadni az információt. Ha kiüresíted elméd és gondtalanná válsz – megkapod az iránymutatást utadhoz.

A kétely, maga az ördög, a kísértő – az egó.

Az Olajfák hegyén, Jézus szavai is erre utalnak:

Ne kísérts engem, mert téged is Én teremtettelek!


szeretettel, Emese
Please follow and like us:
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?