• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

16. A LÉLEK FÁJDALMA

Egy nap a Szerelem és a Barátság találkozott.
A Szerelem megkérdezte a Barátságot:
 – Te miért létezel ott, ahol én már nem vagyok?

A Barátság mosolygott és azt válaszolta:
– Én mosolyt viszek oda, ahol te csak könnyeket hagysz…

Tapasztalhattad már, hogy mennyire rosszul esik az, amikor egy idegen ember megbánt Téged. De ha az bánt meg, akit a legjobban szeretsz – még a Lelked is belefájdul.

A Lélek fájdalma 300 szor erősebb, mint a test fájdalma, s ezt egy élet során legalább egyszer mindannyian átéljük – milyen érzés is az, amikor a Szív megszakad. És ez kétesélyes – az ember vagy belehal, vagy túléli, de mindenképpen más emberként kerül ki belőle.

Ilyen a szeretteinktől való elválás is, vagy egy szerettünk halála, ami a legerősebb veszteségélményt idézi föl bennünk – az Öregistentől való „elszakadásunk” fájdalmára emlékeztetve minket.

A szomorúság és a fájdalom általában életünk tragikus eseményeihez fűződik. Aki érzelmileg szenved, kikerül a téridő szövetéből – hisz szüksége van arra, hogy felfogja és feldolgozhassa a történteket. Hogy hozzászokjon a fennálló helyzethez, és tisztába kerüljön a következményekkel.

A szomorúság és a fájdalom tart a legtovább – míg a félelem, a szégyen, a meglepetés, a harag érzése gyorsabban elmúlik.

A fájdalom első szakaszának átvészeléséhez kb. 120 órára van szükségünk – ez enyhén szólva is 5 nap.

A kevésbé tartós érzelmeket olyan események váltják ki, melyekre kevés figyelmet fordítunk. Aki megtapasztalta már a Lélek fájdalmát – az ezt a fájdalmat a Szívhez köti. Ám a kutatók ezt határozottan elutasítják mondván, hogy a Lélek az agyban foglal helyet.

A racionális elme nem ismeri el Isten létezését!
A Lélek az Isteni Rész bennünk, semmi köze az agyhoz – de mivel a tudomány a boldogtalanság állapotát az agyban azonosította – a gondolkodás és az öntudat szervében – más az álláspontjuk. De ezt hagyjuk meg nekik.

A Lélek akkor fáj, amikor érzelmi síkon valamilyen változáson megyünk keresztül. Maga a boldogtalanság lényegében maga után vonja a Lélek fájdalmát – ami testi fájdalom formájában nyilvánul meg, hisz a test és a Lélek között szoros kapcsolat van.
A legnagyobb fájdalom depresszióhullámokkal jár együtt, melyet a Lélek szenvedése vált ki.
Innen a pánikroham már csak karnyújtásnyira van.

A Lélek szenvedése gyógyítható egy tudatos élet során kialakított optimista szemléletmóddal s egy örömteli, aktív társasági élettel – ami visszaállítja a kibillent érzelmi egyensúlyt, és visszatér a kibillent szeretet érzése.

Annak az embernek, kinek az életében traumatikus esemény következik be, nem szabad elhanyagolnia a Lelki fájdalmat – mivel az súlyos következményekkel járhat…

Sajnos ezt keményen megtapasztaltam az elmúlt hónapokban pusztán azért, hogy át tudjam nektek adni. Köszönet érte.


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?