• Ez itt, az én Igazságom.

    Talán Te is találsz benne a saját életedre alkalmazható megoldásokat.
    Olvasd figyelmesen, s tanulj a hibáimból!

9. Az ÉRINTÉS HATALMA

A Szeretet az egyik leginkább félreértelmezett energia a bolygón. Használják a szeretetet, hogy ékesen szóljanak, manipuláljanak és kontrolláljanak – mivel nem értik, mi is a Szeretet valójában.

A Földön csak kétfajta tudatosság létezik: az egyik a Szeretet Tudatossága, a másik a félelem tudatossága. Megvan a hatalmatok, hogy válasszatok.

A félelem és Isten – nem tud egyazon helyen létezni, mivel Isten a Szeretet. Ahol Szeretet van, ott a félelem nem tud gyökeret verni. Ám ahol a félelem beásta magát a Lélekbe – ott nagyon nehéz a Szeretet számára a jelenlétét újra legyökereztetni!

A Szeretet irányát két felé kell választanunkADÁSRA és BEFOGADÁSRA.

Többnyire mindenkinek a Szeretet adásával van gondja, a Feltétel nélküliséggel, mert amikor címkézzük a szeretetet, akkor igazán önmagunk számára játszunk színházat. Hajlamosak vagyunk felruházni a számunkra szimpatikus, illetve nem szimpatikus egyéneket – önmagunk által ítélt tulajdonságokkal.
Olyan dolgokat ítélünk meg egy másik emberben, ami számunkra kedvező, vagy kedvezőtlen a tanult mintáinkon keresztül – az egónk ítélete alapján.

Amíg nem szeretjük MAGUNKAT
– addig senkit sem tudunk SZÍVBŐL MEGÖLELNI!

Ugyan azt az érintést, ugyan azon a test területen mindenkitől másképpen éljük meg. Gondoljunk csak az arc és a kéz találkozására.

Mennyire más érzést hoz létre egy szerelmes simogatás, egy dicsérő arc-simítás, egy szülő-gyermek arc-simítása, vagy az indulat különböző szintjei – a pofontól az ökölcsapásig.
Ugye mennyiféleképpen tudjuk értelmezni ugyanazon érintési formát?

Az érintés az egyik legfontosabb társas kommunikációs forma, amit a civilizációs viselkedésminták a perifériára szorítottak.
Vissza kell helyezni az érintés – szeretet dialektusát arra a szintre, ami az emberi természet nélkülözhetetlen része volt, s aminek hiánya súlyos problémákat okoz mai társadalmunkban.

Az érintés és a szeretet energiája fogantatásunk pillanatától végig kíséri az életünket.
Magzati tapasztalatainkat visszük át csecsemő – gyermek – fiatal és felnőtt korunkra.

Az ÉRINTÉS fontossága sokkal nagyobb, mint azt gondolnánk. Az érintés elsősorban energiacsere két személy között, és minősége ÖN MAG-A (O) M MINŐSÍTI!

A Szeretet képessé tesz bennünket arra, hogy túléljük a mások által okozott sebeket – és rosszul érezzük magunkat azok miatt, amiket mi okoztunk.

Mindenkinek más a fájdalom küszöbe, avagy a TŰRÉSI határa. TŰ-RÉS, az a kicsi nyílás, ahol a cérnát a tűbe fűzzük! Nyelvünk csodája ismét megmutatkozik. Ami valakinél lágy simogatás, az a másiknál lehet akár – földbe döngölés…
Soha nem tudhatjuk, hogy egy hétköznapi érintés egy másik emberben milyen előző életbeli érzéseket idéz meg. Ahogyan változunk az energiákra is sokkal érzékenyebbek leszünk.

Nem csak a Szeretet adásával van nagy probléma, a befogadásával még nagyobb. A befogadás képtelensége többnyire abból adódik, hogy elménk átvette a Szívtől az érzékelés és döntés funkcióját – ezért a SZERETET dialektusait nem tudja érzékelni.

Az ego mindenáron értelmezni és irányítani próbálja a Szeretetet.

A Szeretettel egy dolgot lehet tenni: érezni.
A Szeretet valójában benned van. Belőled fakad. A Szeretet maga a boldogság. Amikor szeretsz – boldog vagy. 

Ha bármilyen kellemetlen érzést érzel, legyen az féltékenység, szomorúság, melankólia, csalódottság, akkor tudd, hogy éppen nem szeretsz.

Testünk képernyőjén azok az érzések, gondolatok jelennek meg, amelyeket beprogramozunk. Minden program számára a tudat a belépési pont

A test a tudat tartalmát tükrözi. Ha tudatunk békés, olyan a testünk is. Ám a békés tudatállapotot nem lehet kikényszeríteni – hiszen a kényszer nem békés. Tudatunk kapcsolatban áll a többi tudattal, és ha a mi tudatunkban béke van, a béke ajándékát adjuk tovább a többieknek.

A Szeretet és a Béke pedig annyira összefonódik egymással, hogy külön-külön nem használhatók. Nem élhetjük át a Szeretet ölelését, amíg bensőnkben békét nem teremtünk.

Jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a Békét – akkor a világon minden Lélek egy kis Békéhez jut.

Mivel születésünktől fogva mindenkiben benne van a SZERETET, így az ELME HATALMA végessé vált!

Nem az a bölcsesség, amit tudsz, hanem az, hogy
mit kezdesz azzal, amit tudsz.

Az ember társas lény, közeledés és egyedüllét, függés és függetlenség ellentmondásos vágyai mozgatják minden pillanatban – ám érzelmi megértésre vágyik. Bámulatra méltó a test érzelemközvetítő hatalma – s egyben ez életünk egyik legnehezebb szerepe is.
Egyetlen simogatás, fintor vagy legyintés megváltoztathatja egy ember és ezáltal környezete életét. A legszükségesebb pillanatban elmulasztott gyöngéd érintés pontot tehet egy kapcsolat végére.

A Szeretet az élet mögött álló Egyetemes késztető erő. Elkeseredetten kutatjuk, ha nem érzünk Szeretetet… Ugyanakkor visszatartjuk a Szeretetnek azt az alkotóelemét, amely a legmegbízhatóbban, a legkielégítőbb módon fejezi ki azt a másik ember számára – az érintést.

Az elzárt kezek elvét követjük, a hívogató, kinyújtott kezek helyett.
Még akkor is nehéznek találjuk a másik megérintését, ha felismerjük az érintés iránti hatalmas szükségletünket. Az érintés valójában szükséges a fizikai és lelki egészséghez.

Amikor bármilyen oknál fogva mérsékeljük a szeretetünk kifejezését és az érintést, nem csak mások, de saját magunk egészségét is kockáztatjuk.
Sőt! Az életünket rövidítjük meg.

Az érintés túl egyenes, túl őszinte és túl egyértelmű… Ha valaki megérint, vagy megsimogat, tudatja veled, hogyan érez irántad. Ezen a területen nem igazán rejthetjük el azt, hogy miként is érzünk valójában.
Az érintés egyenesen a szívhez szól.
Őszinte érintéssel több Szeretetet adunk át öt másodperc alatt, mint szavakkal öt perc alatt. Ha valakit megölelünk, akinek rossz napja van, talán több jót teszünk vele, mint az összes kiejthető szóval a Világon…

Amikor már nem szeretünk, gyakran az érintés hiányával kommunikáljuk érzelmeinket – elég megrázó módon.
Az, aki idegenkedik az érintéstől, nem valószínű, hogy feltárja az érzelmeit.
Hétköznapi körülmények között a férfiak többször érintik meg a nőket, mint a nők a férfiakat. Ha közel kerülünk valakihez testileg – lelkileg sem térhetünk ki előle.

A felnőtt szerelmi kapcsolatban az érintés – a szexualitás, a gondoskodás és a kötődés része. A kötődés dönti el, kihez fordulunk támogatásért. A törődés arra késztet, hogy a számunkra fontos emberekről gondoskodjunk. A szex pedig sz-e-k-sz. Ha a háromból bármelyik hiányzik, a romantikus szerelem botladozik.

Csak az érintés tud két különálló ember között hidat verni. Egyedül az érintés hozhat létre köteléket két test és két Lélek között.
A gyengéd, szeretetteljes érintés olyan bizalmat tud kialakítani két ember között, ami csupán a szavak és tettek útján nem jöhetne létre. Legtöbben csak arra vágynak, hogy valaki a karjaiba zárja és szeresse őket.
Ahogyan a legtöbb ember a szüleitől és testvéreitől tanul meg beszélni, szeretetnyelvét is ebben a közösségben sajátítja el.
Öt ilyen szeretetnyelv van – elismerő szavak, minőségi idő, ajándék, szívességek és a testi érintés.

A kézfogás, a csók, az ölelés, a szexuális érintkezés – mind a Szeretet kifejezésének eszköze. Kritikus pillanatokban szinte ösztönös mozdulatokkal ölelik meg az emberek egymást.
Annak az embernek, akinek a legfontosabb nyelve az érintés, nincs fontosabb, mint hogy megöleljék, ha sír.
Sokáig fájó emlékként maradhat meg a várt érintések és törődés hiánya.

Nem hagyhatók szó nélkül az ölelés lelki hatásai sem.
Két ember közötti ölelés átlagos hossza 3 másodperc.
Amikor egy ölelés 20 másodpercig tart, gyógyító hatást gyakorol a testre és a Lélekre. Ennek az az oka, hogy egy szívből jövő ölelés egy oxitocin nevű hormont termel, amelyet szeretet-hormonnak is neveznek. Ez a csodálatos nyugtató a rendelkezésünkre áll, ahányszor a karunkban tartunk egy másik embert, amikor egy gyermeket ringatunk, egy állatot dédelgetünk, valakivel táncolunk, vagy egyszerűen csak átöleljük egy barát vállát.
Napi 4 ölelésre van szükségünk a túléléshez.
Napi 8 ölelés szükséges az élet megtartásához.
Napi 12 ölelésre van szükségünk a fejlődéshez.

Az ölelés az egyik legegyszerűbb módja egy másik személy megbecsülésének és elismerésének kifejezésére.
Csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert. Növeli az önbecsülésünket – azt erősíti bennünk, hogy képesek vagyunk saját magunk szeretetére.
Öröm hormonokat szabadít fel a testben – így élvezetet kelt és boldogságot teremt.

Ölelj – ölelj a Szíveddel.  

Az érintésünk megmutatja, hogyan viszonyulunk az élethez, az élményekhez és a szeretethez. Mindig van lehetőség a változásra, mert az élet maga egy nagy változási folyamat.
A párkapcsolat az a terület, ahol az egész addig tanult rendszerünk biológiai hátterestől – fölülírható. Ne féljünk hát megtenni…

Az érintéssel tudod igazán megtanulni az EGYÜTT-ÉRZÉST.
Amíg nem éled át, milyen a másiknak, addig nem tudsz szeretni.
Amíg nem fáj neked a fájdalom, amit másnak okozol – nem tudsz szeretni.
Ez nem büntetés, hanem tanítás.

Amíg nem fáj a seb, amit másokon ejtesz, és nem vérzel tőle te is – addig nem tudod, mi az, hogy »vele« és »együtt« és »közösen«. Azaz – MI.
Együtt érezni valakivel csak akkor lehet, ha az én idegeim is összerándulnak attól, amit neki én okozok…

Ideje felelősséget vállalni! Az Életfeladat személyes és Egyetemes egyben. Az Ember szabadon választ, hogyan alakít.

Az ember “isteni része” a valódi, minden más csak trükk!
Az ego – a Lélek optikai csalódása!

Most pár szót ejtenék a Szeretet- nyelvekről.

A Szeretetnyelv – az a mód, ahogy az adott ember kifejezi és megéli a Szeretetet. Ha nem beszéljük párunk elsődleges szeretetnyelvét, akkor Ő valószínűleg nem érez Szeretetet még akkor sem, ha a többi nyelvet jól „beszéljük”.

Az öt Szeretetnyelv:

  • elismerő szavak,
  • minőségi idő,
  • ajándékozás,
  • szívességek és
  • testi érintés.

EL ISMER Ő SZAVAK – a társtól érkező, magától értetődő dicséret, ami visszaigazol és megerősítést ad – mindennél többet jelent. Az elismerő szavak többet érnek a cselekedetnél.

MINŐSÉGI IDŐakinek ez a szeretetnyelve, az a rá irányuló figyelem hatására érzi leginkább, hogy szeretik őt. Egy beszélgetés, egy vacsora – a közösen eltöltött idő alatt az osztatlan figyelem megléte.

AJÁNDÉKOZÁSa szeretet látható jele. Egy szimbólum, hogy gondolunk a másikra. Nem keverendő össze az anyagiassággal, hiszen jelképes meglepetés – az érték nem számít. Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, már az is a megbecsülés jele, ha valaki időt szakít arra, hogy a megfelelő ajándékot elkészítse vagy megkeresse számára.

SZÍVESSÉGEK annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, bármelycselekedet, ami az életét megkönnyíti. A másik által elvégzett feladat egyfajta szolgálat, mely időt s fáradságot igényel.

TESTI ÉRINT ÉS – az ölelés, kézfogás vagy az arc megérintése – törődést jelent. Aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, fontos számára a fizikai jelenlét és az elérhetőség. Egy-egy kedves mozdulat többet mond számukra száz szónál!

Az önzetlen Szeretet – mely csípések, marások, elszakadások után születik meg. Amikor már sebeztem és sebeződtem. Átégtem a sérüléseken, elengedtem félelmeimet, ragaszkodásaimat, önös vágyaimat.
Amikor már eleget veszítettem ahhoz, hogy felismerjem a veszteség illúzióját.


vissza a könyv tartalomjegyzékéhez

Please follow and like us:
Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?